(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2015)
Biblioteca Științifică USARB deține o colecție de cărți rare, periodice din secolele XIX și XX, 41 de titluri în 746 de exemplare, în următoarele limbi: română, franceză, germană, rusă, ucraineană. Majoritatea publicațiilor au fost primite ca donație din partea Asociației Culturale „Pro Basarabia și Bucovina”, Filiala Galați, România. Responsabil pentru aceasta este inginerul Radu Moțoc, secretarul Asociației. Această valoroasă colecție de reviste reprezintă rarități bibliofile, documente literare și istorice, care constituie o comoară pentru bibliotecă.