(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2015)
Acest articol tratează opera „Ambasador extraordinar” de William Golding. În parabola sa, scriitorul englez combină armonios structurile de gen ale basmului, distopiei și satirei sociale. Personajele principale, împăratul roman, bibliotecarul Fonokl și sora sa, sunt legate de motive literare precum cultura, istoria, frumusețea și urâțenia. Dialogul dintre doi oameni foarte inteligenți, precum și istoria invențiilor lui Fonokl, sunt interesante și pot fi instructive pentru bibliotecarii moderni.