(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2015)
În opinia unora, dezvoltarea tehnologiilor informației și comunicațiilor ar influența negativ existența bibliotecilor. Se știe că, astăzi, conținutul de pe internet predomină și viteza cu care utilizatorii găsesc informații. Cu toate acestea, informațiile găsite pe internet nu sunt întotdeauna surse fiabile față de cele tipărite în colecțiile bibliotecilor. În acest context, este foarte important rolul bibliotecarului care îi ajută pe utilizatori, în timp ce pe internet el trebuie să se descurce singur. Internetul nu este văzut ca un substitut, ci ca un ajutor care completează și facilitează serviciile bibliotecilor. Internetul nu poate înlocui bibliotecile.