(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2016)
Articolul reflectă momentele de activităte ca funcționar și arhivist pe care le desfășoară Vasile Alecsandri. Se evidențiază motivele pentru care mai tânărul Vasile Alecsandri a fost avansat la gradul de Spathar (purtător de sabie), apoi marele Spathar.