(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2017)
Articolul abordează informaţii despre cartea de patrimoniu din colecţia lui Mircea Filip, integrată în anul 2016 în bogata colecţie a BȘ USARB. Articolul prezintă o călătorie prin timp descopetind farmecul, frumuseţea captivantă a cărţilor semnate de diverşi autori, acoperind diverite perioade de timp. Adevărate valori bibliofile din colecţie sunt cărţile tipărite îmbogăţite cu dedicaţii şi ex-libris.