(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2017)
Autorul relatează despre activitățile desfășurate în cadrul festivalului dedicat lui Alexei Mateevici, părintele limbii române. Au trecut 129 de ani de la nașterea poetului, 27 martie 2017. Cu această ocazie la şcoala din Donduşeni care îi poartă numele a avut loc seminarul pentru profesori de limba română şi literatură din raion. Pe 28 martie a fost organizat un recital de poezii din opera poetului la care au participat elevii claselor V-VIII.