(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2017)
Radu Moţoc, Membru de Onoare al Senatului USARB descrie istoria şi activitatea Editurii „CULTURA NAŢIONALĂ", înfiinţată în 1921, având ca scop punerea în valoare a culturii române şi a literaturii universale. Sunt trecute în revistă principalele colecţii publicate de Editură precum: Țări și civilizații contemporane, Țara noastră, Clasici antici, Literatură universală, Biblioteca Tineretului, Scriitori români, Vedete etc. Editura „CULTURA NAȚIONALĂ” a fost desființată în 1948 de guvernul comunist.