(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2017)
Articolul descrie activitățile dedicate Zilei Naționale de Sensibilizare privind Bibliotecile din Republica Moldova. În data de 3 mai a fost sărbătorită Ziua Națională de Sensibilizare privind Bibliotecile „Biblioteca ta – progresul tău”. În această zi s-au încheiat activitățile începute pe 23 aprilie de Ziua Bibliotecarului din Republica Moldova. Această activitate este un obiectiv important al Proiectului ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education LNSS „Servicii de sprijin pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecilor și reformarea serviciilor bibliotecii”. Programul a fost unul complex, și a cuprins diverse forme de promovare a bibliotecilor, cărților, lecturii, resurselor electronice: conferințe, Flash Moburi, prezentări de carte, Cosplay, expoziții, seminarii, dezbateri publice, sesiuni de omagiu ale bibliotecarilor.