(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2023)
În articol sunt prezentate activităţile desfăşurate la Biblioteca Ştiinţifică dedicate Săptămânii Internaţionale a Accesului Deschis la Informaţie, ediţia 2017 cu genericul „Deschis pentru a…” Săptămâna AD la Bălţi a cuprins mai multe activităţi, cu implicaţia a 20 bibliotecari, la care au participat 394 de utilizatori, dintre care 33 de cadre didactice, 30 de doctoranzi şi masteranzi, 331 de studenţi. Bibliotecarii au îndemnat membrii comunităţii academice spre deschidere şi postarea rezultatelor cercetărilor în Repozitoriul Instituţional – Open Recearsh Archive (ORA) USARB pentru a spori vizibilitatea şi a creşte ratingul instituţiei bălţene.