(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2021)
Pentru că este timpul de vară, era firesc pentru revista O.N.T., din iulie 1938, să dedice acest număr vacanţelor de pe litoralul Mării Negre. Sunt selectată informații interesante despre marea noastră cu plajele sale bogate. Este regiunea stațiunilor maritime de litoral românesc, considerată una dintre cele mai pitorești și cuprinzătoare: plaja Ecrene, Balcic, care tinde să devină port, Memoria Reginei Maria, care este legată de stațiunea Balcic, Mamaia, Constanța, stațiunea Budachi, Cordon, Cosa, Poiana Țapului, în domeniul turismului și sporturilor nautice sunt propuse, Stațiunea Climatică Campulung-Moldovenesc.