(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2021)
Articolul prezintă colecția de volume apărute între anii 1921-1945, dedicate popularizării cunoștințelor agricole, fiind patronate de „Societatea Agronomilor” din România, editată de: D. G .Chițoiu, V. Georgescu și G. I. Savin. Acest Calendar are un caracter enciclopedic, tratează probleme istorice, cronica evenimentelor, aniversari religioase pe zile și luni, sărbători naționale, existența coloniilor pe teritoriile Dobrogei, ține evidența târgurilor de vite, tarifele poștale și tarifele oficiale ale trenurilor.