(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2021)
Acest articol inserează istoria comorilor sau multitudinea de tumuli, movile din antichitate și preistorie, moșteniri ale sciților, geților, grecilor, movile împrăștiate peste tot: tumul din Constanța, în jurul Mangaliei. În Basarabia sunt tumuli în stepa Bălţiului, Saharna Nuoă, Ţiglău; pe un platou înalt de pe malul drept al râului Nistru; lângă Iezărenii Vechi, raionul Sângerei. Autorul evidențiază prezența și amplasarea acestora, formele, amenajarea teritorială care se mai păstrează, opiniile specialiștilor.