(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2018)
Bibliotecarul este mediatorul între informație și utilizatorul acesteia și agentul care facilitează și asigură exploatarea materialului informațional. Prestigiul acestei profesii este strâns legat de calitatea și capacitatea acesteia de a putea opera eficient un mecanism atât de complicat ca biblioteca. Eficacitatea activității bibliotecarului este identificată și măsurată de către cei care beneficiază de aceste servicii de bibliotecă și calitatea lor de a fi interesante, performanța lor, conținutul lor și volumul lor rezonabil fiind de o utilitate incontestabilă pentru utilizatori serviciilor de bibliotecă.