(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2019)
Autoarul relatează despre moartea scriitorului Vasile Alecsandri la Mircești în urma unei boli grave. Au existat sute de telegrame de condoleanțe din toate clasele societății. Sunt consemnate telegramele Reginei Elisabeta, Principesei Elena Cuza, Theodor Rosetti, I. C. Bratianu, G. Cantacuzino etc. Au fost rostite multe discursuri. După încheierea discuțiilor, studenții de la Universitatea din București au luat sicriul pe umeri și, în zgomot de marș, l-au dus în mormânt. Printre coroane s-au putut citi pe panglici: Carmen Silva, Consiliul de Ministri, Comuna Romana, Ateneul Roman, Academia Romana, Orasul Galati, Familia Sturdza, Liceul Vasile Alecsandri din Galati, Conservatorul Bucuresti, Societatea Junimea, Orasul Iasi etc.