(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2019)
Elena Ghica a fost scriitoarea , care a putut să-și facă un nume european, ale cărei scrieri ocupă un loc de onoare în toate bibliotecile din Europa, publice sau private”, a spus Cezar Bolliac, care, alături de Radu Ionescu, a atras atenția publicului român pe acest genial scriitor. Lucrările Elenei Ghica, cu regret, nu sunt cunoscute în țară pentru că nu au fost traduse niciodată în limba română. În Rusia, cărțile ei au fost traduse din 1865-1866. Elena Ghica a fost apreciată pentru opera sa literară, dar și pentru calitățile sufletești, peste 30 de biografi au scris despre viața ei și și munca ei de scriitoare.