(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2020)
În acest articol autorul vorbește despre lucrările prezentate de Nicolae Iorga la finalul volumului Neamul Românesc în Basarabia. Urmează o schiță istorică despre români scrisă de călătorii germani și însemnările basarabene care stau la baza ultimei lucrări.