(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2020)
În această lucrare autorul prezintă Harta Daciei, care face parte din secțiunea istorică a lucrării Theatrum Orbis Terrarum (Teatrul Mondial) scrisă de Abraham Ortelius (1527-1598), cartograful olandez. Theatrum Orbis Terrarum (Teatrul lumii) al lui Ortelius este considerat primul atlas adevărat în sensul modern: o colecție de foi de hărți uniforme și text susținător legat pentru a forma o carte pentru care au fost gravate în mod specific plăci de imprimare din cupru. Atlasul Ortelius este uneori denumit rezumatul cartografiei secolului al XVI-lea. Multe dintre hărțile atlasului său s-au bazat pe surse care nu mai există sau sunt extrem de rare. Mai mult, în 1596, Ortelius a adăugat atlasului său o secțiune istorică, care mai târziu a devenit parte integrantă a atlasului.