(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2022)
Acest articol dezvăluie mărturii interesante legate de viețile moldovenilor care au suferit în timpul ocupațiilor străine. Cercetând revista Arhivele Bessarabiei, anul I, nr.4 din octombrie - decembrie 1929, T. G. Bulat descoperă o scrisoare scrisă de Constantin Ghica, Iordache Balș și contrasemnată de Iordache Roset, în numele Divanului Moldovei, adresată senatorului cavaler rus. S. S. Cușnicov, în anul 1808. Se prezintă și un hrisov domnesc emis de Mihail Vodă Suțu, prin care vechile decrete regale sunt conﬁrmate la schitul din muntele Ceahlău, care este semnată și pe care se aplică marele sigiliu regal roșu pe 15 februarie 1820.