(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2022)
Al doilea număr din revista Arhivele Basarabiei din aprilie-iunie 1929, pune în valoare două lucrări care merită a fi semnalate: Sufletul românesc în Basarabia după anexare, scrisă de N. Iorga şi Divanul Moldovei și Bulgarii din Basarabia (1810-1812), autor T. Bulat. Sunt enumeraţi scriitorii români care au contribuit la valorificarea limbii şi culturii române, relevate translatările bulgarilor, pe maluriule râului Dunăre.