(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2022)
Articolul abordează importanţa revistei Arhivele Basarabiei 1929, Anul I. Nr. 1 din ianuarie-martie 1929, publicaţie de prestigiu, cu o ţinută ştiinţifică înaltă ce constituie o sursă nesecată de informaţii inedite pentru istorici, geografi, teologi, etnologi, sociologi, bibliologi. În acest număr al revistei este reliefat rolul a două ştiinţe esenţiale istoria și geografia, totodată, e prezentat un studiu referitor la o statistică a Moldovei din 1809.