(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2022)
În articol sunt trecute în revistă datele esenţiale ce ţin de viaţa şi activitatea pictorului român, Membrului post-mortern al Academiei Române Theodor Pallady (1871-1956). Repertoriul tematic a lui Pallady este divers, în el se regăsesc nuduri, peisaje, flori și multe autoportrete. Este reflectată predilecția lui Theodor Pallady pentru natura moartă şi evidenţiată dorința de a reda într-un tablou un fragment din realitatea universală în toată poezia și armonia sa. Descrie circulaţia emisiunilor de mărci poștale dedicate artelor plasice și unuia dintre maeștrii picturii românești moderne pe care a numit-o „Theodor Pallady, 150 de ani de la naștere”.