(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2022)
Articolul abordează rolul, activitatea şi preocupările doamnelor voievozilor în viața domnitorilor români. Aceste femei au lăsat amprentă adâncă atât în istoria românilor, cît și în cea a Europei. Romfilatelia readuce în memorie figurile a şase dintre aceste doamne prin emisiunea de mărci poștale: doamna Maria, soția lui Mircea cel Bătrân, doamna Elina, soţia lui Matei Basarab, doamna Chiajna, soția lui Mircea Ciobanul, de trei ori domnitor al Valahiei doamna Maria Voichița, cea de-a treia și ultima soție a lui Ștefan cel Mare, doamna Milița Despina, soția lui Neagoie Basarab şi doamna Stanca soția lui Mihai Viteazul.