(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2022)
Studiul oferă o serie de considerații referitoare la lucrarea de referinţă „Castelul Peleș. Muzeul și colecțiile sale”, editată de Narcis Dorin Ion, Directorul general al Muzeului Național Peleș, în care este prezentată istoria Castelului Peleș din Sinaia, resedinţa de vara a regilor României, care a fost construit la dorinţa regelui Carol I al României (1866 – 1914). Autorul se axează asupra colecției de obiecte de patrimoniu din cadrul muzeului, combină istoria Castelului Peleș cu descrierea unor spații de protocol și nu numai, care sunt descrise cu multe detalii de construcție și decorare.