(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2022)
În acest articol sunt dezvăluite informaţii importante despre impresionantul album catalog „Portretistica Regală. Artă şi memorie”, prefațat de Narcis Dorin Ion și Mircea Alexandru Hortopan care mărturiseşte extraordinara putere de sugestie a artiștilor, dar și imaginea unei Românii regale, în care monarhul trebuia să asume, prin imagine și simbol, puterea și aspirațiile de bine ale națiunii române. Cu această ocazie, a fost organizată expoziţia, cu acelaşi generic, organizată de Muzeul Național Peleș, care are la bază comanda portretelor suveranilor României și a membrilor familiei acestora.