(untitled) (Confluenţe Bibliologice, 2022)
Conservarea şi prezervarea colecţiilor sunt unele din preocupările de bază ale Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, ce permit asigurarea transmiterii patrimoniului deţinut generaţiilor viitoare de utilizatori în condiţii bune. În articolul sunt reflectate atribuţiile şi rolul bibliotecarului, în necesitatea conservării colecţiilor bibliotecii, care au efect nu doar asupra suportului fizic, dar și a celui informațional.