Bibliotecarii universitari - catalizatori ai integrării instrumentelor de IA în cercetare academică (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2025)
Prezentarea aduce în prim-plan rolul bibliotecarilor universitari ca verigi între tradiția cercetării și noile instrumente de inteligență artificială, evidențiind modul în care aceștia ghidează și informează cercetătorii în explorarea platformelor digitale moderne. ORCID, BASE, Google Scholar, Zenodo, ResearchGate, Academia.edu și Lens.org devin repere într-un peisaj științific în continuă schimbare, contribuind la vizibilitatea, conectarea și impactul rezultatelor academice.
Keywords: inteligența artificială; bibliotecari universitari; cercetare ştiinţifică; ORCID; BASE; Google Scholar; creşterea vizibilităţii