Rolul culorilor în designul digital și interior al bibliotecii (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2025)
Articolul explorează importanța culorii în designul digital și interior al bibliotecii, evidențiind modul în care alegerea cromatică influențează starea de spirit, comportamentul utilizatorilor. Sunt prezentate principiile teoriei culorilor, aplicațiile în amenajare și mediul digital, precum și recomandări practice pentru bibliotecari în construirea unei identități vizuale coerente și accesibile. Lucrarea propune o abordare integrată între estetică, psihologie și funcționalitate, în ajutorul utilizatorilor bibliotecii.
Keywords: teoria culorilor; designul interior; utilizatorii bibliotecii