Evoluția către DSpace 7: Transformarea digitală a repozitoriului instituțional (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2024)
Lucrarea prezintă o analiză a procesului de migrare și actualizare a repozitoriilor instituționale către versiunea 7.x a platformei DSpace, evidențiind-se importanța transformării digitale a repozitoriilor pentru a asigura securitatea, performanța și accesibilitatea conținutului digital. Sunt puse în discuție astfel de întrebări:• Care sunt avantajele utilizării software-ului open source, precum DSpace, pentru crearea şi gestionarea repozitoriilor instituționale?• Care sunt principalele caracteristici și funcționalități ale versiunii DSpace 7.x?• Care este ponderea utilizării DSpace 7.x dintre toate repozitoriile înregistrate până la moment?• Cum a evoluat utilizarea platformei DSpace în Republica Moldova? Câte repozitorii instituționale rulează pe versiunea DSpace 7.x?• Care sunt etapele și aspectele importante ce trebuie luate în considerare în procesul de migrare către o nouă versiune a platformei DSpace?• Cum evoluează procesul de migrare către DSpace 7.x în Biblioteca Științifică a USARB
Keywords: baze de date; platforma Dspace; RI ORA USARB; repozitoriu instituţional