Potenţialul Realităţii Augmentate în bibliotecile universitare (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2024)
Realitatea augmentată (AR) este o tehnologie care permite utilizatorilor să vadă lumea fizică reală într-un mod îmbunătățit prin adăugarea de elemente virtuale. Aceste elemente pot fi afișate pe ecrane de dispozitive mobile, precum smartphone-uri și tablete.Această comunicare se concentrează pe prezentarea conceptului de realitate augmentată și a modului în care aceasta poate fi utilizată în biblioteci pentru îmbunătățirea serviciilo. Sunt propuse pentru utilizarea instrumentelor de  realitate augmentată, identificarea beneficiilor și limitărilor utilizării realității augmentate în biblioteci.
Keywords: realitate augmentată; tehnologii informaţionale