Bibliografia şi cultura: puncte de interferenţă (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2024)
Comunicarea are drept scop evidenţierea punctelor de suprapunere a culturii informaţional-semiotice cu bibliografia care înregistează, păstrează, difuzează valorile culturale. Sunt consemnate concepţiile bibliografiei, prezentaţi factorii sociali care influenţează dezvoltarea culturii şi bibliografiei, analizate posibilităţile culturii bibliografice, ca parte componentă a culturii informaţiei, identificat locul bibliografiei naţionale în contentul cultural naţional şi internaţional întru asigurarea progresului social.
Keywords: bibliografie; bibliografie naţională; cultură bibliografică; comunicare ştiinţifică