Tendinţe noi de dezvoltare a bibliografiei (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2023)
În comunicare sunt delimitate unele tendinţe de dezvoltare a bibliografiei în spaţiul mediacomunicaţional, perioadă a unei noi revoluţii informaţionale, în care bibliotecile rămân a fi, şi în continuare, cele mai de încredere instituţii documentare. Este argumentată necesitatea persistenţei funcţiilor clasice ale bibliografiei (descriere, prelucrare, ordonare, evaluare...) în epoca civilizaţiei electronice şi demonstrate noile ei posibilităţi media în comunicare cu utilizatorii.
Keywords: bibliografie contemporană; funcţiile bibliografiei; comunicare bibliografică; mediabibliografie; documente electronice