Biblioteca universitară bălţeană în sprijinul Ştiinţei Deschise şi Cercetării (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2023)
Din 2002 Biblioteca Ştiinţifică a USARB şi-a propus să devină instituţia cărţii pentru deschidere în ştiinţă şi cercetare, acoperind o gamă largă de activităţi care stimulează Știința Deschisă, Accesul Deschis în comunitatea academică și-a punctat necesitatea de integrare a tuturor eforturilor într-o mișcare consolidată în favoarea Științei Deschise şi Accesului Deschis la cercetare, caracterizată prin transparență, deschidere, integritate și utilitate.
Keywords: Access Deschis; Ştiinţă Deschisă; comunicare ştiinţifică; repozitoriu instituţional; instrumente bibliometrice