Cercetarea ştiinţifică în comunitatea academică USARB – realităţi, posibilităţi, perspective (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2023)
Prezentul articol dezvăluie posibilităţi de clasare a oamenilor de știință prin mai multe sisteme de notare pentru indicele h, indicele i10, indicele g şi altele de a găsi valoarea cercetărilor ştiinţifice: numărul mare de articole publicate și citările. Dezvoltarea unui sistem modern de servicii bibliometrice, recomandările Standardul moldovenesc SM ISO 690:2022, acreditarea internațională a universității USARB, clasamentul Webometrics, valoarea contribuţiilor ştiinţifice, clasamentul cercetătorilor USARB pentru anul 2023 şi noul sistem „Indexul științific AD” sunt prezente în studiul dat. Acest articol prezintă contextul de stimulente pentru cercetători, evaluarea cercetării şi valorificarea rezultatelor cercetărilor USARB.
Keywords: servicii bibliometrice; ID ORCID; Webometrics; Indexul științific AD; indicele h; indicele i10; valoarea cercetărilor ştiinţifice