Axiologie informaţional-bibliografică (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2022)
Comunicarea prezintă o încercare de a determina problema axiologiei informaţional-bibliografice, care are menirea eternă de a ajuta la cunoaşterea valorilor existente, de a condiţiona realizarea şi crearea valorilor noi în toate domeniile de activitatea umană. Sunt specificate categoriile şi noţiunile axiologiei informaţional-bibliografice comprimarea informaţiei, selectivitatea, evaluarea, ordonarea, sistematizarea, indexarea, reflectarea, orientarea.
Keywords: axiologe; informaţie; bibliografie; descriere bibliografică; indexare; selectivitate