Harta bibliotecilor lumii - librarymap.iﬂa.org (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2022)
În prezentare sunt relatate informaţii despre Harta bibliotecilor lumii care prezintă toate tipurile de biblioteci, inclusiv biblioteci naţionale, universitare, publice, comunitare, şcolare şi speciale. Harta bibliotecilor lumii este o sursă reprezentativă de statistici de bază ale bibliotecilor din întreaga lume, un instrument robust care oferă date la nivel de ţară şi o comparaţie la nivel mondial a diferitelor valori ale performanţelor bibliotecilor în funcţie de regiune. Noul site a Hărţii bibliotecilor lumii oferă utilizatorilor o modalitate uşoară de a obţine informaţii complete despre domeniul bibliotecii din ţara selectată.
Keywords: statistici de bibliotecă; promovarea bibliotecii; biblioteci din Republica Moldova; bibliotecile lumii; harta bibliotecilor lumii