ASPECTE SEMNIFICATIVE ALE COLECŢIEI DE CARTE A PROFESORULUI UNIVERSITAR MIRCEA IONIŢĂ (ÎN BŞ USARB) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2021)
Acest articol prezintă informaţii despre colecţia particulară „Mircea Ioniţă”, formată în anul 2020, în colecţia Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. Colecţia „Mircea Ioniţă” este localizată în acces liber în sala de lectură nr. 4 Documente în limbi străine, însumând 447 de documente. Domeniile de activitate ale profesorului universitar Mircea Ioniţă, lector superior, conferenţiar, doctor, care şi-a desfăşurat activitatea didactică şi ştiinţifică la Catedra Limba Franceză, în prezent Catedra de limba română şi filologie romanică a USARB, precum şi înalta cultură intelectuală se oglindesc în colecţia de cărţi adunate cu mare grijă şi inspiraţie. Majoritatea volumelor ţin de studierea limbilor: lingvistică, gramatică, literatură, critică literară, traductologie. O parte din cărţi sunt din alte domenii ale cunoaşterii: filosofie, psihologie, sociologie, ştiinţe reale, medicină, artă şi istorie.
Keywords: profesorul Mircea Ioniţă; colecţia particulară „Mircea Ioniţă”; valori bibliofile; cărţi cu autograf; colecţia BŞUSARB