IMPACTUL RESURSELOR ŞTIINŢIFICE ELECTRONICE ABONATE DE BŞ USARB PENTRU CERCETAREA COMPONENTELOR SIMBOLICE ÎN SEMANTICA FRAZEOLOGISMELOR (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2020)
În cercetare se propune ca obiect de studiu componentul simbolic în frazeologisme tratat în literatura de specialitate disponibilă în resursele ştiinţifice abonate de BŞ USARB. Este realizată o analiză succintă a componentelor simbolice a frazeologismelor din perspectiva lingvoculturologiei, o direcție nouă în lingvistică, ce are drept scop studierea unităților frazeologice și înțelegerea lor ca semne ale culturii.
Keywords: componentele simbolice; semantica frazeologismelor; resurse ştiinţifice electronice abonate de BŞ USARB