(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2025)
Articolul relevă implementarea unui proiect important al Bibliotecii Științifice a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României. Proiectul urmărește digitizarea non-invazivă a Colecției de Documente Rare în limba română, având ca scop conservarea durabilă, facilitarea accesului la resurse valoroase pentru educație și cercetare, precum și promovarea patrimoniului documentar în format digital.