(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2025)
Această comunicare explorează impactul Inteligenţei Artificiale asupra rețelelor sociale, examinând atât oportunitățile, cât și provocările pe care le prezintă. La fel, reflectă cum IA poate îmbunătăți atât interacțiunile cu utilizatorii, cât și serviciile oferite de bibliotecă pe social media. Sunt argumentate beneficiile şi rolul Inteligenţei Artificiale în identificarea și atenuarea răspândirii știrilor false și a dezinformării pe rețelele sociale, semnalând conținut care pare suspect, ajutând platformele să acționeze rapid pentru a preveni răspândirea informațiilor greșite. IA constă în atingerea unui echilibru între inovație și etică. În articol sunt reflectate rezultatele obținute privind utilizarea și eficiența rețelelor sociale pe care Biblioteca Ştiinţifică a USARB le folosește pentru a comunica şi intreacţiona cu utilizatorii săi.