(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2024)
Lucrarea prezintă o analiză a procesului de migrare și actualizare a repozitoriilor instituționale către versiunea 7.x a platformei DSpace, evidențiind-se importanța transformării digitale a repozitoriilor pentru a asigura securitatea, performanța și accesibilitatea conținutului digital. Sunt puse în discuție astfel de întrebări: • Care sunt avantajele utilizării software-ului open source, precum DSpace, pentru crearea şi gestionarea repozitoriilor instituționale? • Care sunt principalele caracteristici și funcționalități ale versiunii DSpace 7.x? • Care este ponderea utilizării DSpace 7.x dintre toate repozitoriile înregistrate până la moment? • Cum a evoluat utilizarea platformei DSpace în Republica Moldova? Câte repozitorii instituționale rulează pe versiunea DSpace 7.x? • Care sunt etapele și aspectele importante ce trebuie luate în considerare în procesul de migrare către o nouă versiune a platformei DSpace? • Cum evoluează procesul de migrare către DSpace 7.x în Biblioteca Științifică a USARB