(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2021)
Comunicarea este dedicată personalității ştiinţifice de excepţie, lingvist pentru mileniul III, Eugeniu Coşeriu (1921-2002). A fost un savant de notorietate mondială, ﬁlolog, ﬁlozof al limbajului, scriitor, profesor universitar, una dintre marile personalităţi ale ştiinţei lingvistice moderne, un gigant al lingvisticii. Sunt reliefate succinte date biografice ale autorului; genurile abordate : Coşeriu ca lingvist, filosof şi scriitor.