(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2019)
În lucrare sunt prezentate caracteristicile sistemului ORCID, beneficiile de înregistrare care furnizează un cod unic ce previne alocări greșite - chiar și cu variante de nume, schimbări de nume sau ortografii diferite, unde cercetătorii îşi pot importa lista de publicații din diverse sisteme. Posibilităţile ORCID-ului sunt imense şi este o metodă transparentă de conectare a activităților de cercetare și a rezultatelor. ORCID, este un hub care leagă cercetătorii și cercetarea prin încorporarea identificatorilor ORCID.