Starea de bine a bibliotecarilor ca indicator al calităţii serviciilor de bibliotecă: studiu de caz (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2026)
Starea de bine a bibliotecarilor reprezintă un factor esențial în asigurarea calității serviciilor de bibliotecă, influențând direct eficiența profesională, relația cu utilizatorii și climatul organizațional. Studiul  de caz pe baza unui chestionar online a fost aplicat personalului din Biblioteca Ştiinţifică a USARB, în perioada 13 martie – 23 martie 2026. Sunt analizate nivelul de satisfacție profesională, motivația, condițiile de muncă, relațiile interpersonale, factorii de stres şi climatul organizaţional, evidențiind legătura dintre bunăstarea angajaților și performanța serviciilor oferite. Rezultatele indică faptul că o bunăstare ridicată a bibliotecarilor contribuie la un nivel mai ridicat de implicare, comunicare eficientă și orientare către utilizator, influenţând pozitiv calitatea serviciilor oferite. Se subliniază importanţa dezvoltării unui mediu de lucru favorabil pentru sporirea performanţei instituţionale.