Unitate prin carte: sprijin românesc pentru Biblioteca Ştiinţifică a USARB (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2026)
Comunicarea este axată pe activitatea de dezvoltare a colecțiilor de resurse informaționale prin donaţii, care reprezintă drept sursă necesară procesului educaţional şi de cercetare pentru comunitatea universitară. În acest sens, gestul nobil al partenerilor din România de a sprijini procesul de studii din cadrul Bibliotecii Ştiinţifice a USARB, subliniază că adevărata unitate a unui popor se construieşte şi prin patrimoniul spiritual comun ce include resurse informaţionale, tradiții, obiceiuri, limbă,  istorie, credinţă etc. Donaţiile au provenit de la universităţi, instituţii, asociaţii, autori, persoane fizice, particulare din România.