Valenţele istorice de vizibilitate a cercetării ştiinţifice a USARB (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2025)
Raportul anual de evaluare a cercetării ştiinţifice, elaborat de Biblioteca Ştiinţifică a USARB, se bazează pe indicatorii stabiliţi de clasamentele internaţionale Publish or Perish, Google Scholar, Webometrics şi AD Scientific Index. Procesul metodologic de colectare şi prelucrare a datelor s-a desfăşurat în perioada 22–30 septembrie 2025, cu integrarea rezultatelor cercetate anterior. Scopul raportului este de a monitoriza performanţa instituţională, de a consolida vizibilitatea cercetării ştiinţifice şi de a sprijini eforturile de integrare în spaţiul academic internaţional. Totodată, documentul include o analiză istorică a datelor, dedicată marcării a 80 de ani de la fondarea Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi şi a Bibliotecii Ştiinţifice.