Dincolo de pagini. Colecţia de Documente Rare, patrimonial indispensabil al Bibliotecii Ştiinţifice a USARB (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2025)
Articolul conține informații despre patrimoniul indispensabil al Bibliotecii Științifice a USARB, și anume despre Colecția de Documente Rare împărțită în Colecția de Carte Rară; Colecția de carte cu autografe și dedicații; Colecția „Ioan Nicorici”, publicații din secolul al XVIII-lea până în prezent, care contribuie la dezvoltarea intelectuală și culturală a utilizatorilor. Documentele deținute în aceste colecții nu sunt doar surse de informație, ci și mărturii ale evoluției gândirii umane și ale contextului istoric în care au fost create.