COMPETENŢE ŞI ABILITĂŢI ÎNTR-O SOCIETATE DE CUNOAŞTERE ŞI COMUNICARE GLOBALĂ (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2021)
Dezvoltarea unor competențe și abilități noi de activitate profesională a unui bibliotecar îi oferă posibilitatea de a se apropia de utilizator chiar și la distanță. Scopul mesajului este de a determina importanța competențelor și abilităților unui bibliotecar, precum și nevoile de formare-dezvoltare profesională, identificarea nivelului de implicare în activitatea educației și cercetării științifice; stabilirea nevoilor și necesităților dezvoltare a competențelor și abilităților unui bibliotecar modern.