(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2026)
Articolul analizează procesul de modernizare a Sălii de Conferințe a Bibliotecii Științifice a USARB, transformată în Sala „Regele Ferdinand I”, evidențiind impactul acestei transformări asupra comunității academice. Este subliniat rolul noului spațiu în susținerea activităților științifice, educaționale și culturale, precum și dotările moderne care facilitează organizarea eficientă a diverselor evenimente. În vederea evaluării percepției beneficiarilor, a fost elaborat și aplicat un chestionar de opinie adresat studenților, cadrelor didactice și altor utilizatori ai sălii. Instrumentul de cercetare a fost administrat unui eșantion de 113 respondenți, oferind date relevante privind gradul de satisfacție, nivelul de modernizare perceput și utilitatea practică a noii infrastructuri.