(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2026)
Acest studiu evidenţiază rolul esenţial al lecturii profesionale în dezvoltarea continuă a personalului de specialitate din biblioteci. Sunt analizate beneficiile lecturii profesionale asupra formării competenţelor profesionale, îmbunătăţirii comunicării, eficientizării activităţii şi adaptării la noile cerinţe ale societăţii cunoaşterii. Este prezentată experienţa Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi privind promovarea lecturii profesionale prin intermediul Blogului profesional Bibliotecarii USARB: Profesional.