(untitled) (Bibliouniversitas@ABRM.md, 2026)
Studiul vizează analiza dezvoltării serviciilor pentru utilizatorii BS a USARB aflaţi la distanţă, perioada 2016-2025. Este demonstrat rolul bibliotecarului de referinţe, oportunităţile de dezvoltare a serviciilor de referinţe, relaţionarea personală cu utilizatorii pe cale virtuală în vederea prestării serviciilor de bibliotecă online. Studiul are la bază date statistice privind funcționarea acestor servicii: numărul de vizualizări, aprecieri și accesări, numărul de documente descărcate și expediate, care servesc şi drept criterii de evaluare a serviciilor online, precum și ca indicatori de performanţă.